søndag 21. august 2011

Kajakkoppvisning

Lars Bjarte går på kajakkene i flåte

Lørdag hadde Gloppen Padleklubb oppvisning under sandanedagene.
Dette gikk kjempebra. Det kom mange for å se på og jeg mener vi fikk satt opp et fint program.

Vi var 8 padlere. 7 havkajakk og 1 elvekajakk. Yngste padler var 8 år.

Oppvisninga startet med en konkurranse mellom elvekajakk og hasle excursion 520 hvor de skulle padle i ett åttetall rundt to bøyer. Dette racet var for å vise hvordan en havkjakk svinger i forhold til en elvekajakk. Man kan si en elvekajakk svinger på 5 øring, mens en havkajakk som Hasle Excursion 520 svinger rundt en 1000lapp.

Konkurranse mellom elvekajakk og havkajakk.

Etter racet lå vi i flåte igjen før en av oss gikk rundt på tuppene. Her fikk man vise hva man kan mens man ligger i flåte. Meget stødig vil jeg selv si. Mannen som gikk på kajakken var så "uheldig" at det ble en badetur. Heldigvis har vi en 8 åring som kan kameratredning. Så sønn fikk redde far denne gangen. Men den våte padler ga seg ikke med dette når man har kommet seg inn i kajakken igjen. Da ble det vist forskjellige ruller, bla. eskimorull og håndrulle.

Hodet kommer sist opp av vannet i en perfekt rulle.

8 år gammel sønn redder sin far i en kameratredning.

Viktig å trekke inn godt med luft før man går under i vannet

Avslutningen ble med hvor mange kan man padle på en kajakk. Vi var tre stykker som prøvde på dette. Det gikk bra noen padletak men ikke noe mer enn det. Så nå måtte det til med en perfekt demostrasjon av egenredning.

Dagen i dag var meget vellykket med tanke på oppmerksomheten padleklubben og padling fikk. Og vi beklager til Gloppen Golfklubb for at vi ble litt i veien våre 15 minutter of fame.

Ikke enkelt å balansere tre stykker på en kajakk.


Alle bildene er tatt av Katrine Anita

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar